W swojej ofercie posiadamy sól w różnych kolorach i wielkościach ziaren.
Sól różowa – dostępna w trzech odcieniach (jasny, średni i ciemny) w różnych wielkościach ziaren. Przez wielu uważana za najczystszy i najzdrowszy rodzaj soli na świecie. Uzupełnia niedobory mikroelementów w codziennej diecie, pozbawiona jest zanieczyszczeń metali ciężkich w odróżnieniu do soli morskiej. Pochodzi bezpośrednio z naszych kopalń i nie jest w żaden sposób przetwarzana chemicznie.
Sól czarna (Kala Namak) – swój charakterystyczny smak i zapach gotowanych jaj zawdzięcza obecności związków siarki. Jest niezastąpiona w daniach kuchni krajów Azji środkowej. Stanowi znakomity dodatek do smażonych mięs, sałatek i sosów. Bardzo popularna wśród wegan – pozwala zastąpić w daniach gotowane jajko.
Himalajska sól kamienna – znana też jako halit, nie jest przetwarzana chemicznie. Posiada największą zawartość NaCl (99%) ze wszystkich rodzajów soli dostępnych w Pakistanie i dzięki swojej czystości już od starożytności znajdowała zastosowanie w lecznictwie. Obecnie stosowana przede wszystkim w kuchni oraz medycynie naturalnej.
Błękitna sól perska – niezwykle rzadka odmiana, która swoją niebieską barwę zawdzięcza sylwinowi. Charakteryzuje się niezwykle intensywnym smakiem, stosuje się ją głównie do dekorowania potraw, a także w daniach z owoców morza, sałatkach, z warzywami, mięsami oraz wszędzie tam, gdzie jednym ze składników są trufle.
Jest w 100% naturalna i nie została przetworzona chemicznie. Gwarantujemy jej jakość oraz 100% zadowolenie.